Op het Marktplein van Vorselaar werd de voorbije dagen een noodwoning uit WO I opgebouwd. De noodwoning blijft tot in januari in Vorselaar staan.  Na WOI werden in de regio heel wat noodwoningen opgetrokken voor mensen waarvan hun woning was verwoest.

De replica van erfgoedcel Kempens Karakter biedt een mooi beeld van hoe zo'n noodwoning er uit zag. De noodwoning is permanent te bekijken als een soort 'kijkdoos' maar zal ook op verschillende momenten open staan voor het brede publiek.

Vrijdagavond gebeurt dat voor het eerst bij de 'Nacht van het Kempens Erfgoed' maar ook tijdens de herdenking van Wapenstilstand staat de noodwoning centraal. Ook het vluchtelingen- en asielthema zal uitgebreid aan bod komen in relatie tot de noodwoning.

Vanaf nu zal er elke vrijdag (19u-21u) een activiteit georganiseerd worden in samenwerking met de cultuurraad en de werkgroep van het huidige themajaar 'contrasten' in Vorselaar.

23/10 Nacht van het Kempens erfgoed
30/10 Wereldoorlog II in Vorselaar; vertellingen en het verhaal van Canadese soldaten Cowling en Wharton en onze eigen Vorselaarse Harry Pickering
06/11 Wereldoorlog II in Vorselaar; vertellingen door eigen Vorselaarse inwoners
13/11 Ambachten in Vorselaar: Kantklossen
20/11 Ambachten in Vorselaar: Diamant
27/11 Ambachten in Vorselaar: Manden vlechten en scharen/messen slijpen
04/12 Ambachten in Vorselaar: Naaien en breien
11/12 Start kerstornamenten in Vorselaar

Mensen die verhalen kennen of thuis informatie hebben over Wereldoorlog II, zijn meer dan welkom op de infosessies over Wereldoorlog II op 30 oktober en 6 november.

Vanaf 11/12 en in de kerstperiode wordt de noodwoning ingericht als kerstornament en wordt ze verlicht op het Marktplein.